مقایسه شیره خرما و انگور برای افرادی لازم است که قصد دارند از میان این دو ماده خوراکی و غذایی مقوی و پرطرفدار یکی را انتخاب کرده و در وعدههای غذایی خود مورد استفاده قرار دهند. همانطور که میدانید در حال حاضر شیرهها در انواع مختلفی تولید میشوند و هر کدام از خواص و مزایایی برخوردار شدهاند. در این میان نام دو محصول بیش از سایرین میدرخشد و محبوبیت و فروش آنها نیز از دیگر انواع شیرهها بیشتر است. این دو محصول عبارتند از: شیره خرما و شیره انگور که از گذشته تاکنون در میان ایرانیان محبوب بوده و مردم ایران هر دو را محصولاتی سرشار از ویتامینها، مواد معدنی، آنتی اکسیدانها و قند میشناسند.
در حال حاضر خرید شیره انگور درجه یک از وب سایت عشقعلی و یا شیره خرمای اصل و ارگانیک با رواج قابل توجهی روبرو شده است. با این حال عدهای از خریداران میخواهند همه چیز درباره خرما و انگور را بدانند تا انتخاب مناسبتری داشته باشند.
در این مقاله به ارائه مطالبی در این زمینه خواهیم پرداخت و به مقایسه شیره خرما با انگور دست خواهیم زد. پس اگر شما هم به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید با ما همراه باشید.
همه چیز درباره خرما و انگور
خرما: منبع طبیعی انرژی و فیبر
خواص خرما:
منبع غنی انرژی: خرما حاوی مقدار زیادی کربوهیدرات و قندهای طبیعی مانند گلوکز و فروکتوز است که انرژی بدن را تأمین میکند.
سرشار از فیبر: به بهبود هضم، کاهش یبوست و سلامت دستگاه گوارش کمک میکند.
حاوی آنتیاکسیدان ها: ترکیباتی مانند پلی فنول ها و فلاونوئیدها در خرما، بدن را در برابر آسیب های سلولی محافظت میکند.
تقویتکننده قلب: پتاسیم و منیزیم موجود در خرما به حفظ سلامت قلب و کاهش فشار خون کمک میکنند.
مناسب برای تقویت استخوان ها: خرما دارای مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر و منیزیم است که به استحکام استخوان ها کمک میکند.
بهبود عملکرد مغز: خرما از التهاب های عصبی جلوگیری کرده و احتمال ابتلا به بیماریهایی مانند آلزایمر را کاهش میدهد.
مضرات احتمالی خرما:
مصرف زیاد آن برای افراد دیابتی مناسب نیست، زیرا قند بالایی دارد.
ممکن است باعث افزایش وزن شود، بهویژه اگر در رژیمهای کمکالری رعایت نشود.
انگور: سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین ها
خواص انگور:
منبع آنتیاکسیدان قوی: انگور حاوی رسوراترول است که به کاهش التهاب، جلوگیری از پیری و محافظت از سلول ها کمک میکند.
حفظ سلامت قلب و عروق: ترکیباتی مانند فلاونوئیدها و پتاسیم به کاهش کلسترول و فشار خون کمک میکنند.
بهبود عملکرد مغز: رسوراترول موجود در انگور از تخریب سلول های عصبی جلوگیری کرده و احتمال بروز آلزایمر را کاهش میدهد.
تقویت سیستم ایمنی: ویتامین C و ترکیبات فنولی در انگور باعث افزایش مقاومت بدن در برابر بیماریها میشود.
بهبود عملکرد کلیهها: انگور به عنوان یک دیورتیک طبیعی به دفع سموم و کاهش ورم کمک می کند.
کمک به کنترل وزن: انگور کالری کمتری نسبت به خرما دارد و برای رژیم های کاهش وزن مناسب تر است.
مضرات احتمالی انگور:
مصرف زیاد آن ممکن است باعث افزایش قند خون شود.
برخی از افراد به انگور حساسیت دارند و ممکن است دچار واکنشهای آلرژیک شوند.
هضم پوست انگور برای برخی افراد سخت است و ممکن است باعث مشکلات گوارشی شود.
مقایسه طعم و عطر
یکی از مهمترین مواردی که باید در مقایسه شیره خرما و انگور به آن اشاره شود طعم و عطر این دو محصول است که برای خریداران اهمیت بسیار زیادی دارد. لازم به ذکر است که شیرههای انگور طعم شیرینی داشته و عطر آنها پرقدرت است.
شیره خرما نیز به دلیل برخورداری از طعم و عطر شیرین و خوش محبوب بوده و محصولی دوست داشتنی محسوب میشود. پس از این لحاظ با یکدیگر اشتراکاتی دارند. با این حال ممکن است موارد مصرف این دو اندکی با یکدیگر متفاوت باشد.
در حالت معمول از شیره انگور در غذاها و نوشیدنیهای مختلف استفاده میکنند و شیره خرما علاوه بر کاربرد در غذاها و نوشیدنیها در فرایند تهیه کیک و شیرینی نیز مورد استفاده قرار گرفته و یا به تنهایی مصرف میشود. بسیاری از شربتها و آبمیوههای طبیعی با شیره خرما و انگور به وجود میآیند.
ارزش غذایی
شیره خرما و شیره انگور هر دو ارزش غذایی بالایی دارند و خواص آنها برای سلامت بدن مصرف کننده بیشمار و متنوع است. شیره انگور محصولی دارای قند بوده و در آن ویتامینهای گروه B ،K ،A ،C ،E به همراه مواد معدنی مانند کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم، فسفر، سلنیوم و…. وجود دارند.
این محصول سرشار از آنتی اکسیدانهایی از قبیل پلی فنولها و فلاوئیدها و آنتوسیانینها است. انگور دارای ۷۹ درصد آب بوده و ۱۴ درصد از آن را قندهای مختلف تشکیل دادهاند.
علاوه بر ترکیباتی از قبیل ویتامینها، آنتی اکسیدان ها و املاح معدنی در این محصول خوراکی مجموعه دیگری از ترکیبات سودمند وجود دارند که آن را به یک خوراکی مقوی و پر انرژی تبدیل ساختهاند و لذا مصرف شیره انگور برای افرادی که ضعف بسیار زیادی دارند مفید و موثر به نظر میرسد.
به ویژه آنهایی که در مدت زمان طولانی بیمار بوده و یا در اثر عمل جراحی ضعیف و ناتوان شدهاند. مصرف انگور و شیره آن برای معده نیز مفید است و با خوردن آن معده به طور کامل تخلیه میشود.
با خرید شیره انگور ارومیه اصل از فروشگاه عشقعلی میتوانید از خواص آن در بهبود عملکرد حافظه و تقویت یادگیری به ویژه در دانش آموزان بهرهمند شوید.
شیره خرما نیز ارزش غذایی بالایی داشته و مصرف آن برای سلامت بدن مفید و مناسب است. این شیره قند و ویتامینهای مختلفی را در خود جای داده و سرشار از املاح معدنی مفید است.
مصرف شیره خرما برای افرادی که به بیماریهایی از قبیل اسهال مبتلا شدهاند مفید و مناسب به نظر میرسد و از ابتلا به بسیاری از بیماریها مانند سرطان روده پیشگیری به عمل میآورد. این محصول میتواند اسید اضافی معده را از بین برده و درمان مناسبی برای ترش کردن و دل درد باشد.
پکتین، نوعی فیبر موجود در شیره خرما، می تواند به کاهش کلسترول LDL یا “کلسترول بد” کمک کند.
آنتی اکسیدان های موجود در شیره خرما می توانند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنند و از سلول ها در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت کنند.
ترکیبات ضد التهابی موجود در شیره خرما ممکن است به کاهش التهاب در بدن کمک کنند.
شیره خرما نقش بسیار موثری در بهبود بخشی به عملکرد سیستم گوارش داشته و به هضم بهتر غذا کمک میکند. مصرف این ماده در درمان کم خونی نیز اثرگذار بوده و به افزایش گلبولهای قرمز خون کمک میکند.
محل تولید و مصرف شیره خرما و انگور
در زمینه محل تولید و تهیه نیز میان شیره خرما و شیره انگور اشتراکاتی وجود دارد. به گونهای که هر دو قابل تولید در کشور ایران بوده و در بعضی دیگر از کشورهای آسیایی نیز تهیه میشوند. از سوی دیگر امکان مصرف آنها به شکل مستقیم وجود دارد.
در حال حاضر کشور ایران ۳ و نیم درصد از کل سطح زمینهای زیر کشت خرما و انگور را در اختیار داشته و از این لحاظ توانسته در جهان مقام هفتم را از آن خود سازد.
امکان تولید شیره انگور و خرما در کشور ایران و دیگر کشورهای جهان به دو روش صنعتی و سنتی وجود دارد که هر کدام ویژگیهای خاصی داشته و از مراحل ویژهای پیروی میکنند.
در فرایند تولید این محصولات و به منظور افزایش دوام و ماندگاری شیره انگور و خرما به روش صنعتی در ابتدا آنها را به کنسانتره تبدیل مینمایند و اگر بخواهند آنها را به روش سنتی تهیه کرده و دوشاب انگور را به وجود آورند سعی میکنند از انگورهای مختلف استفاده کرده و عیار و کیفیت قندی آنها را در نظر بگیرند.
در این روش در ابتدا خرما و انگور را آبگیری کرده و به انگور آبگیری شده خاک رس اضافه میکنن تا آب انگور غلظت مورد نیاز را به دست آورده و کاملا صاف شود. برای تهیه شیره خرما نیز باید شهد خرمای صافی دیده بر روی حرارت گذاشته شده و اجازه داده شود تا به یک شربت غلیظ تبدیل شود.
شیره خرما از له کردن و جوشاندن خرما به دست می آید. این شیره غلیظ و شیرین است و طعمی کاراملی دارد.
نتیجهگیری
شاید بتوان اصلیترین تفاوت میان شیره خرما و شیره انگور را طرز تهیه آنها به شمار آورد. به گونهای که در تهیه شیره انگور در ابتدا آب میوه انگور را گرفته و سپس آن را از صافی عبور میدهند. بعد از آن از خاک سفید و یا دوشاب استفاده کرده و آن را بر روی حرارت قرار میدهند تا غلظت کافی را به دست آورد.
در حالیکه در فرایند تهیه شیره خرما از خاک سفید استفاده نمیشود. از سوی دیگر برای تهیه کردن شیره خرما باید مدت زمان کوتاهتری نسبت به شیره انگور وقت بگذارند. این دو محصول از نظر ویژگیهایی از قبیل انرژی بخشی، کالری رسانی به بدن، تقویت بنیه جسمی و…. با یکدیگر کاملاً مشابهند.